Löpbandsträning för hund

• Trygghet –Din hund känner sig trygg med sidogallren och du får därmed en balanserad hund i arbete

• Hunden – går lös på bandet eller med ett löst hängande koppel som trygghet.

• Hundens drivkraft –är att gå framåt. Mitt löpband är öppet i fronten och stimulerar hundens egen drivkraft att gå framåt istället för att blockera.

• Mjuka övergångar – startar på så lågt som 1 km/h och går ända upp till 17 km/h med möjlighet att öka 0,5 km/h i taget.

• Indivdanpassat – jag skapar ett program för just din hund och anpassar för tid, hastighet och önskad distans efter hundens behov.

• Säkerhet – Fjärrkontroll gör att jag har full kontroll på bandet och kan stoppa det direkt om så behövs.

• Vältonade muskler – får man när hunden går på ett band som är tillräckligt långt och din hund kan sträcka ut ordentligt. Mitt band är anpassat för alla storlekar där löpytan är väl tilltagen för att ge långa starka muskler.

Vid behov använder jag viktmanschetter för att ytterligare stärka upp hundens benrörelser och muskulatur. När hunden tränar med viktmanschett ökar steglängd och pendelrörelse, vilket ger en ökad muskelaktivitet.

Djur som utvecklat en osymmetrisk gång tvingas gå i balans på löpbandet.

Gummiytan på löpbandet reducerar stötar och ger en halkfri träning. Det vara bra att börja träning efter skada på löpbandet innan man går över till vanlig träning.

Om hunden har ont när höft eller knä sträcks ut, är löpband till hjälp eller om osymmetrisk gång finns kvar efter en kronisk hälta. När de går på löpbandet får de ofta inte lika ont som när de utför en del andra övningar på grund av att den hjälper djuret när höften eller knäet ska sträckas ut genom att den drar bakbenet bakåt.

 
 

Bandet är anpassat så att man kan öka hastighet och lutning beroende på vad man vill åstadkomma med träningen. Den speciella anpassningen gör att hunden kan känna sig trygg och balanserad på mitt löpband.

När hunden springer på bandet så kommer man snart märka vilken skillnad det gör för hundens rörelsemönster, muskler och energinivå.

Alla hundar kan ha nytta av sådan träning, vare sig det är en familjehund, tävlingshund eller en hund på väg tillbaka efter någon skada eller sjukdom.

Många av våra hundar idag lider av övervikt, då är löpbandsträning ett bra sätt att på ett lindrigt sätt komma igång med träning.

I Sverige vet vi också att vintern ställer till det för oss och det är svårt att få till bra motion för våra hundar. Då kan löpbands träning hos mig vara ditt komplement!


Dela med dig på facebook
Nyheter:
Du vet väl att du kan boka tid för konsultation hos En Hand.
(2017-12-09)     Läs mer
ÄNTLIGEN!!
(2017-06-24)     Läs mer
Jag har svrat på SLRKs frågor. Bra frågor som du bör ställa om du är spekulant på en Lagottovalp.
(2017-04-17)     Läs mer
Vi gläder oss åt att vi väntar valpar till påskhelgen.
(2017-03-17)     Läs mer
Telefonkonsultation
(2017-03-12)     Läs mer
Igår fick jag glädjen att hålla en föreläsning.
(2017-02-20)     Läs mer
Jag läser till KS terapeuth
(2016-09-19)     Läs mer
Se alla
  
En hand för din vän • Birgitta Lindström • Gällsås 417 • 311 65 VESSIGEBRO • 070 - 955 81 62 • birgitta@enhand.se